Від початку карантину в Україні, введеного через пандемію коронавірусної хвороби Covid-19, з 30 тисяч підприємств у сфері громадського харчування 12 тисяч були ліквідовані як суб'єкти господарської діяльності, заявив народний депутат Микита Потураєв.
Через карантин в Україні масово банкрутують ресторани і кав'ярні
Згідно з даними по HoReCa (готелі, ресторани, кафе/кейтеринг) до карантину у нас було 30 тис. закладів громадського харчування в Україні: від маленького кафе/бару до великого ресторану. 12 тисяч з цих 30 - ліквідовані. Не в сенсі “закрилися на карантин”, а в сенсі “ліквідовувалися як підприємства”», – заявив Потураєв в інтерв’ю агенції «Інтерфакс-Україна».
За словами депутата, частина з ліквідованих підприємств можуть повернутися до своєї діяльності після закінчення карантину:
Можливо, хтось із цих 12 тисяч ліквідованих підприємств повернеться, але ми не знаємо скільки, і це проблема».
Нагадаємо, що через карантин заклади сфери розваг та обслуговування, в тому числі й ресторани, припинили роботу або ж працюють лише на доставку. За словами рестораторів після карантину буде простіше відкрити нові заклади, аніж перезапускати роботу старих.
Читайте також:
Під Офісом президента ресторатори влаштували протест-перформанс проти "велюрового карантину", - ФОТО
Підприємцям і роботодавцям президент пообіцяв допомогу після карантину