5 червня в Україні відновлюють свою роботу ресторани та кав'ярні. Відтепер вони можуть працювати не тільки на виніс, але й приймати замовників всередині. Міністерство охорони здоров’я оприлюднило правила роботи для закладів харчування.
Вони передбачають періодичне вимірювання температури у працівників, маркування у закладі для дотримання відвідувачами дистанції не менше, аніж 1,5 метри, та можливість використання багаторазового посуду – за умови, що його митимуть у посудомийці за високої температури. Меню має бути безконтактним. Працівники ресторану або кафе мають бути у масках та рукавичках, а в санвузлах має бути рідке мило, антисептики та паперові рушники. Також антисептики мають бути на вході.
За одним столиком можуть перебувати не більше чотирьох людей, без урахування дітей до 14 років. Окрім того, столики на більшу кількість людей мають бути розділені перегородками.
Також, згідно цих правил забороняється:
- Вхід до закладу без супроводу працівника закладу
- Проведення свят, бенкетів, майстер-класів, публічних подій тощо, в яких беруть участь більше 10 людей
- Робота дитячих кімнат
- Приготування їжі на відкритих кухнях (окрім тих, що відгороджені від відвідувачів перегородкою)
- Функціонування буфетів (окремих зон) самообслуговування, в тому числі для самостійного наливання напоїв клієнтами
- Самообслуговування у закладах швидкого харчування
- Таці, страви, напої та столові прибори має видавати персонал на прохання відвідувача
- Більше 4 людей за столиком, окрім дітей
Правила роботи на виніс для закладів харчування залишаються в силі та без змін.
Читайте також:
Конституційний Суд просять перевірити чи законно в Україні запровадили карантин, - ВС