Вище професійне училище №34, що у Стрию, відтепер навчатиме майбутніх кухарів та кондитерів у новому навчально-практичному центрі.
Його урочисто відкрили днями. У центрі під час навчання відтворюватимуть реальний виробничий процес, як на підприємствах.
Навчально-практичний центр з професій кухар та кондитер передбачає чітку орієнтацію на учня, швидке реагування на потреби ринку праці, а також посилення зв’язків між професійною освітою та роботодавцями.
Учні училища зможуть отримати досвід роботи з сучасним обладнанням, розвивати та закріплювати теоретичні знання на практиці, матимуть можливість розробляти рецептури на власні страви та вдосконалювати навики при приготуванні страв європейської кухні.
Під час практичного навчання у центрі, учні зможуть відтворити процеси прийому товару, приготування кулінарних і кондитерських виробів, пакування, перепакування та відправлення.
На створення навчально-практичного центру залучили майже 2,5 млн грн: із державного бюджету скерували 1 млн 600 тис грн., з обласного - понад 700 тис грн., та ще сто тисяч – це кошти самого училища та спонсорська допомога. Для створення центру придбали повний спектр сучасного кухонного обладнання, інвентар, інструмент, посуд та мультимедійне обладнання. Також облаштували систему вентиляції та кондиціювання повітря.