У замороженому курячому філе, що експортувалося з Республіки Польща до країн-членів ЄС, спеціалісти Держпродспоживслужби виявили сальмонелу.
Про це повідомляють органи Держпродспоживслужби одразу декількох західних областей України.
Філе курки в Польщі переробляли на м’ясо механічного обвалювання, а після цього його надіслали в Україну. М’ясо отримали два підприємства у Львівській області та одне на Волині.
Держпродспоживслужба Прикарпаття, Львівщині та Волині просить операторів ринку вилучити філе з виробництва та обігу, адже встановлено, що воно може спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини.
А також у строк не більше двох робочих днів письмово інформувати про виявлену невідповідність Головне управління Держпродспоживслужби області.