19 квітня у Трускавці відбулося позачергове засідання міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій. На території міста та Трускавецької ОТГ продовжують діяти обмеження червоної зони карантину, однак, із деякими послабленнями.
Починаючи з 19 квітня 2021 року місцева комісія дозволила роботу на території громади непродовольчих ринків та магазинів (в тому числі будівельних, сувенірних) за умови дотримання протиепідемічних вимог до відповідної діяльності, встановлених МОЗ України, а саме:
- допуск працівників та відвідувачів на територію ринку (в приміщення магазину) виключно за наявності вдягнутої медичної маски (респіратора);
- проходження безконтактного температурного скринінгу;
- наявність у приміщеннях антисептиків;
- контрольована кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території ринку (в приміщенні магазину);
- дотримання відстані між продавцями в приміщеннях ринку (магазину), місця торгівлі мають бути обладнані захисними екранами між продавцями та покупцями (з плівки або пластику);
- проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, прибирання та дезінфекція всіх приміщень, включаючи стаціонарні торговельні місця в кінці кожного робочого дня;
- відсутність неконтрольованої (стихійної) торгівлі на прилеглій до ринку (магазину) території;
- забезпечення постійного інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися.
Також починаючи з 19 квітня дозволено роботу літніх майданчиків та терас закладів харчування та ресторанів за умови дотримання протиепідемічних вимог, а саме:
- робота (обслуговування) працівниками відвідувачів на території літнього майданчика та тераси виключно за наявності вдягнутої медичної маски (респіратора);
- проходження безконтактного температурного скринінгу;
- наявність на терасах та літніх майданчиках диспенсерів з антисептиком;
- контрольована кількість відвідувачів, які одночасно перебувають на території тераси та літнього майданчику;
- дотримання відстані між столиками (місцями для сидіння) не менше 2-2,5 метрів;
- проведення дезінфекції контактних поверхонь кожні три години, а також в кінці кожного робочого дня;
- забезпечення постійного інформування відвідувачів щодо встановлених обмежень, яких необхідно дотримуватися.