В реанімацію інфекційного відділення Мостиської центральної районної лікарні госпіталізували 42-річного львів’янина, який вживав консервовані гриби. Про це повідомила епідеміологиня Львівщини, в.о. гендиректора Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Тімко.
Заразитися хворобою ботулізму можна через продукти харчування.
Із моменту вживання інфікованої їжі до перших симптомів може пройти від 1 до 7 днів, а початок хвороби – часто нагадує звичайне харчове отруєння. Для того, аби уникнути ботулізму, рекомендують обмежити себе у вживанні домашніх консерв з риби, м’яса та грибів, а також в’яленої риби. Якщо таки вживаєте ці продукти, то краще просмажити або помістити їх у духову шафу на 10 хвилин.
Додамо, на початку січня цього року з підозрою на ботулізм госпіталізували 27-річного чоловіка, який вживав консерви із супермаркету, а наприкінці місяця ботулізм виявили у 36-річного львів’янина, який споживав паштет домашнього приготування. Стан чоловіка не був критичний, хоча він перебував у реанімації.