10:33, 17 серпня 2020 р.
«Щоб справа була успішною, нею треба жити!», - Валентин та Ольга Самойлови
Італійський ресторан «Dolce Vita» улюблений заклад у нашому регіоні, і місцеві мешканці, і гості вважають його одним із найкращих. Наступного року «Dolce Vita» відзначатиме перший серйозний ювілей – 10 років. За цей час ресторан поступово розширився і перетворився на мережу. Тож тепер спробувати «Солодкого життя», а саме так перекладається з італійської назва закладу, можуть не лише трускавчани, а й мешканці Дрогобича та Львова, а вже незабаром – Одеси та Східниці.
Сьогодні розповімо вам історію успіху відповідальних, цілеспрямованих, закоханих у свою справу рестораторів – подружжя Валентина та Ольги Самойлових.
Валентин Самойлов понад 10 років мешкав в Італії, працював у ресторанній сфері. Власне там і зародилася ідея започаткувати аналогічний бізнес у себе на батьківщині. Разом із партнерами вирішили відкрити ресторан італійської кухні у Львові, але там не вдалося знайти відповідного приміщення. Тож виникла ідея зробити це у курортному Трускавці. Підібрали приміщення у центрі міста й «оселилися» там. Дизайн закладу розробляли самі, безпосередньо долучалися і до ремонтних робіт. А вже через кілька років після відкриття ресторану до оновлення інтер’єру залучили талановитого дизайнера, який оформляв й інші підрозділи мережі «Dolce Vita» у Дрогобичі та Львові.
Валентин Самойлов розповідає: «Dolce Vita» у Трускавці – наш перший заклад, який і далі залишається найпопулярнішим серед інших. Він полонив серця багатьох клієнтів – як місцевих, так і гостей міста. І хоч ресторан у Львові діє уже 5 років, все ж першість упевнено тримає саме трускавецька «Dolce Vita».
Поруч із цим сімейним рестораном вже рік працює ще один заклад під назвою «La grill’я».
Ми давно планували спробувати відкрити заклад дещо іншого формату, ніж ресторан італійської кухні, - зазначає Валентин Самойлов. - Тим більше, що маємо багато постійних клієнтів серед відпочивальників, які приїздять на курорт щороку, і їм хочеться спробувати чогось нового. Один заклад зовсім не заважає іншому. Кухні у «Dolce Vita» та «La grill'я» – зовсім різні, у новому закладі акцент робиться на стравах із грилю. Пропонуємо багато цікавих салатів, страви для дітей, а також популярні сьогодні бургери".
«La grill'я» – це особливий заклад із новою авторською кухнею у серці Трускавця, де панує культ їжі. Родзинкою закладу є повністю відкрита кухня. Більшість страв приготовленні на іспанському мульти-грилю, який був створений відомими майстрами за ескізами рестораторів Валентина та Ольги. До речі, сам гриль вони привезли аж з іспанського Мадриду. Там є невелика фабрика, яка виготовляє їх на замовлення за кресленнями клієнта. Процес виробництва зайняв три місяці. Гриль обладнаний спеціальною автоматикою, яка забезпечує рівномірність прожарювання, є коптильня.
Цікаво, що у ресторанах «Dolce Vita» Львова та Дрогобича для приготування піци використовується піч на дровах із обертанням для рівномірного прогріву. У Трускавці ж використовується електрична піч, оскільки розташування приміщення не дозволяло встановити піч на дровах. Усе обладнання привезене з Італії.
Які страви вважаєте родзинкою закладів? – цікавимося в Ольги Самойлової. - Фірмова страва у «Dolce Vita» – це, безумовно, італійська піца, у «La grill'я» – стейки та бургери для дітей. А ще у нас є дуже смачне морозиво власного виробництва. Для цього закуповуємо свіженьке молоко, інші ж натуральні інгредієнти замовляємо в Італії. Прагнемо зробити наше фірмове морозиво ще смачнішим, тому часто відвідуємо міжнародні виставки виробників, остання з яких відбулася в Італії незадовго до карантину у січні цього року, - розповідає Ольга".
Є гарні новини і для дрогобицьких шанувальників «Dolce Vita». Вже незабаром очікується відкриття літнього майданчика на вулиці Шолом-Алейхема. Підготовка до цього розпочалася давно, але з початком робіт довелося зачекати до завершення реконструкції вулиці.
Також плануємо розширити площу закладу із 60 до 180 кв. м, - додає Валентин Самойлов. - Встановимо більшу кількість столиків. А для сімей із дітьми готуємо велику розважально-ігрову зону. Там можна буде провести святкування дня народження дитини. Хочемо зробити гарне зовнішнє освітлення ресторану. Всі роботи маємо намір завершити до кінця року.
Через місяць планується відкриття закладу «Dolce Vita» такого ж формату «експрес», як у Дрогобичі, в курортній Одесі. Також у планах – Східниця. До нового року у самому центрі, неподалік від селищної ради, з’явиться повноформатний сімейний ресторан «Dolce Vita».
До речі, не всі знають, що популярна у Дрогобичі ресторація «Дошка», яка давно полюбилася і дрогобичанам, і гостям, це теж «дітище» Валентина й Ольги Самойлових. Кухня там також із італійським акцентом, але тематика закладу трішки інша – для зустрічей у компаніях. Чи пара, чи група людей може замовити тут фірмову «дошку», на якій їй подадуть різноманітні смаколики.
Як пережили період жорсткого карантину? – цікавимося в подружжя. - Звісно, було дуже складно. Але ми вирішили використати цей час для оновлення закладів. Активно попрацювали у Трускавці – реконструювали площу і збудували відкриту терасу біля «La grill'я», переформатували ресторан «Cosa Nostra» на «Dolce Vita» у Львові. Словом, строгий карантин нас зачепив, але пролетів досить швидко. Найголовніше, що вдалося зберегти колектив. У всіх закладах разом ми втратили не більше 5% працівників, а їх у нас маже 120. І це дуже тішить, бо зібрати гарну фахову команду дуже непросто, - переконаний Валентин".
Власне завдяки фаховій команді мережа «Dolce Vita» зібрала колекцію престижних відзнак і нагород. У 2018 році ресторан у Трускавці увійшов до сотні найкращих закладів України за редакцією журналу «Новое время», а в 2019 році отримав відзнаку відомого телепроєкту «Ревізор». Найвідоміший міжнародний сайт з туризму, де люди пишуть відгуки про якість сервісу в готелях і ресторанах світу, уже 6 років поспіль присуджує нагороди закладу «Dolce Vita» як одному з найкращих. І цим його засновники найбільше пишаються.
Привідкриєте таємницю у чому полягає секрет Вашого успіху? - Мабуть у тому, що завжди робимо акцент на клієнті. Стараємося забезпечити якнайкраще обслуговування. І, звісно, це якісна кухня. Її особливо контролюємо, оновлюємо обладнання, вводимо нові страви, мінімум 2-3 рази на рік оновлюємо меню. Ми з дружиною завжди присутні у закладах. Дивимося, підказуємо, допомагаємо, можемо підмінити кожного працівника. Наш успіх – це заслуга всього персоналу. Без команди ми би цього не зробили, - розмірковує Валентин.
- Я вважаю, що для досягнення успіху у будь-якій справі насамперед треба любити свою роботу. Ми її любимо, нею живемо. Зрештою, наші діти також ростуть у ресторані, - поглядаючи у бік малюків посміхається Оля.- Повністю погоджуюся з Олею: щоб справа була успішною, нею треба жити! – додає Валентин.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
08:05
13 листопада
08:02
12 листопада
07:58
11 листопада
07:56
8 листопада
Оголошення
14:05, 16 листопада
23:32, Вчора
08:34, 26 листопада
live comments feed...