Новини компаній
11:00, 20 серпня
Як вибрати свіже м'ясо?
Новини компаній
Вибір правильного м'яса – це, можна сказати, справжнє мистецтво. Адже від вибору м'яса залежить смак ваших майбутніх страв, тож у цій статті ми хочемо вам розказати секрети того, як вибрати свіже м'ясо, щоб воно було смачним та якісним.
Як має виглядати свіже м'ясо?
Для початку потрібно звернути увагу на ключові речі при виборі м'яса: це колір самого м'яса, колір жиру та прожилок, його текстура та запах.
Колір. Колір свіжого м'яса має бути без жовтих чи зеленкуватих відтінків. Яловичина – яскраво-вишнева, свинина – ніжно-рожева або ж рожева, курка та індичка – ніжно-рожевого кольору. Якщо м'ясо потемніло або ви бачите в розрізі, що серединка м'яса є світліша, а зовнішня частина темніша, таке м'ясо є несвіжим або вже навіть почало псуватися.
Прожилки жиру. Більшість м'яса має прожилки жиру, і це нормально. Під час приготування ці прожилки жиру зроблять ваші м'ясні страви м'якими та ніжними. В якісному свіжому м'ясі прожилки жиру тонкі і рівномірно розподілені, також вони мають мати білий колір. Якщо прожилки жиру сірі чи жовті, це може свідчити про те, що це м'ясо старої тварини або що м'ясо лежить вже довго.
Текстура. Якщо є змога, ви можете перевірити текстуру м'яса. Свіже м'ясо при натисканні пальцем швидко повертає форму, а якщо м'ясо не свіже, то виїмка залишиться надовго. Свіже м'ясо достатньо щільне і тверде. Якщо ж ви доторкнулися до м'яса і воно є мокрим або занадто липким, не варто купувати таке м'ясо, оскільки воно може бути вже таким, що стояло довго.
Запах. Ще одна важлива ознака, на яку варто звернути увагу – це запах. Якщо вам не подобається запах, не потрібно купувати це м'ясо. Свіже м'ясо має приємний м'ясний запах без аромату солі, спецій чи кислих ноток. Також хочемо звернути увагу, що різні види м'яса можуть мати різні характеристики. Проте жодне м'ясо не повинно погано пахнути і жодне м'ясо не повинно мати неприємного вигляду. Так, свинина чи баранина можуть мати специфічний запах, але цей запах не повинен бути тухлим чи кислим.
Цілісність упаковки. Якщо ви купуєте фасоване м'ясо, зверніть увагу на те, щоб упаковка була цілою, щоб в упаковці не було надто багато води, а також щоб були нормальні всі терміни придатності.
Також звертайте увагу на умови, в яких зберігається м'ясо. М'ясо повинно зберігатися в холодильнику, тож якщо хочете купити якісне і свіже м'ясо, найкраще робити це в магазинах або супермаркетах, де постійно працює холодильне обладнання. Не всі ринки, на жаль, можуть забезпечити правильні умови для зберігання м'яса.
Тож при виборі м'яса завжди вибирайте магазини, супермаркети чи ферми, яким ви довіряєте. Також звертайте увагу на те, щоб м'ясо зберігалося правильно під час транспортування та під час продажу.
Правила безпеки при приготуванні страв зі свіжого м’яса
Коли ви готуєте свіже м'ясо, необхідно дотримуватись декількох правил безпеки. По-перше, мийте руки, коли ви беретеся за сире м'ясо. Також рекомендується нарізати сире м'ясо на інший дощечці та іншим ножем, ніж ті, які ви використовуєте для нарізання овочів, фруктів, хліба. Якщо ви миєте м'ясо, то варто після миття м'яса промити раковину або облити окропом. Це все необхідно робити для того, щоб уникнути розмноження різноманітних бактерій, які можуть бути на м'ясі. Цих правил варто дотримуватись завжди.
Як вибрати м’ясо для стейків
Якщо ви хочете приготувати стейки, якість м'яса тут буде відігравати ключову роль. Тож завжди перевіряйте свіжість м'яса, частину м'яса, з якої хочете приготувати стейки, а також потрібно питати про вік тварини. Адже для стейків ідеально пасує лише м'ясо молодих тварин. Дуже часто для стейків потрібні бики або телиці м’ясних порід – Ангус, Вагю чи Гольштейн, тож таку інформацію також потрібно уточнювати, якщо ви шукаєте ідеальне м'ясо для стейків.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Останні новини
08:05
13 листопада
08:02
12 листопада
07:58
11 листопада
07:56
8 листопада
Оголошення
10:53, 7 листопада
08:38, 9 листопада
14:09, 15 листопада
20:06, 10 листопада
live comments feed...